Antena 3 CNN Externe Torţa olimpică a ajuns în Hong Kong

Torţa olimpică a ajuns în Hong Kong

Torţa olimpică a ajuns în Hong Kong
30 Apr 2008   •   10:04

Flacăra olimpică a ajuns pe aeroportul din Hong Kong. Ceremonia oficială de primire va avea loc la Centrul Cultural din fosta colonie britanică. Torţa va rămâne la Hong Kong până vineri, când va avea loc ştafeta olimpică propriu-zisă. Flacăra va fi purtată de 120 de sportivi în frunte cu singurul campion olimpic originar din Hong Kong, Lee Lai-shan, medaliat la wind surfing.

Traseul mondial al flăcării olimpice nu a fost lipsit de incidente. Simbolul olimpismului a fost întâmpinat cu proteste şi manifestaţii protibetane în mai toate oraşele prin care a trecut. Autorităţile din Hong Kong s-au străduit să ia toate măsurile de securitate pentru a preveni eventualele violenţe. Pentru a asigura paza torţei, au fost moilizaţi 3.000 de poliţişti. Aceştia au nunţat că nici măcar arborarea drapelelor tibetane nu va fi permisă.

În ciuda eforturilor, autorităţile din Hong Kong nua u putut evita unele incidente neplăcute. Chiar înainte de sosirea flăcării, Mişcarea pentru Democraţie din Hong Kong a înălţat o aşa-zisă "Coloană a Ruşinii", ca protest faţă de încălcarea drepturilor omului în China.

Alte acţiuni de protest vor avea loc vineri. La manifestaţii va lua parte şi actriţa americană Mia Farrow.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close