Antena 3 CNN Externe Trădare la Casa Albă. Secretele lui Bush, povestite de fostul purtător de cuvânt

Trădare la Casa Albă. Secretele lui Bush, povestite de fostul purtător de cuvânt

Trădare la Casa Albă. Secretele lui Bush, povestite de fostul purtător de cuvânt
29 Mai 2008   •   10:57

Preşedintele George W. Bush a avut o surpriză foarte neplăcută din partea fostului său purtător de cuvânt, Scott McClellan. Într-o carte în curs de apariţie, acesta critică foarte dur administraţia din care a făcut parte. Extrase din carte au fost deja publicate şi au stârnit o furtună în cercurile politice şi de presă de la Washington. Scott McClellan a lucrat pentru actualul preşedinte încă de când acesta era guvernator al statului Texas.

A fost purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale din 2000 şi a îndeplinit, trei ani, aceeaşi funcţie la Casa Albă. La despărţire, McClellan şi Bush şi-au făcut reciproc complimente. În cartea care va apărea săptămâna viitoare, McClellan susţine că ?îl iubeşte şi îl admiră? în continuare pe Bush, dar îi adresează în acelaşi timp critici devastatoare.

Preşedintele este acuzat că ?s-a aruncat, nepregătit, în războiul din Irak? şi că a promovat conflictul prin ?propagandă?, cu ajutorul presei. Subtitlul cărţii este, de altfel, ?În inima Casei Albe a lui Bush şi a culturii dezinformării de la Washington?. Alte critici vizează reacţia Casei Albe la uraganul Katrina şi în scandalul deconspirării unei agente CIA, din care un consilier al Administraţiei s-a ales cu o condamnare penală.

Potrivit actualului purtător de cuvânt de la Casa Albă, Bush s-a declarat ?mirat şi dezamăgit? de reacţia lui McClellan şi a adăugat că nu-l mai recunoaşte pe omul în care a avut încredere atâta timp.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close