Antena 3 CNN Externe Tradiţie de iarnă. Ruşii şi britanicii fac baie în apă îngheţată (VIDEO)

Tradiţie de iarnă. Ruşii şi britanicii fac baie în apă îngheţată (VIDEO)

Tradiţie de iarnă. Ruşii şi britanicii fac baie în apă îngheţată <font color=red>(VIDEO)</font>
27 Dec 2007   •   10:01

O baie în apa îngheţată a mării sau a unui lac marchează inedit venirea iernii. Indiferent de vârstă, temerarii intră în apa rece cu scop terapeutic. Obiceiul a devenit deja tradiţie în Rusia, şi, mai nou, în Anglia. Amatorii de băi glaciale se adună, în fiecare iarnă, pe malul unui lac din apropierea Moscovei. O copcă săpată în gheaţă le ţine loc de piscină. Ei îşi asumă cu mândrie numele de "morse" şi afirmă că scăldatul printre gheţuri este cel mai bun remediu pentru bolile trupului şi ale sufletului.

Din grup fac parte bărbaţi, femei şi copii, deşi cei din urmă nu manifestă acelaşi entuziasm. Unul dintre înotători i-a invitat şi pe reporterii străini să încerce înotul în apa îngheţată.

Înotătorii englezi care nu se tem de frig se întâlnesc, în a doua zi de Crăciun, pe o plajă la Marea Nordului. Anul acesta, aproape două sute de oameni s-au avântat în valuri -

Spre deosebire de "morsele" din Rusia, englezii nu poartă doar costume de baie ci şi diferite veşminte amuzante care le mai ţin de cald. Evenimentul serveşte unui scop nobil, colectarea de fonduri pentru acţiuni de binefacere.

Antena 3

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close