Antena 3 CNN Externe Traficul în Eurotunel, în continuare oprit din cauza pagubelor produse de incendiul izbucnit joi

Traficul în Eurotunel, în continuare oprit din cauza pagubelor produse de incendiul izbucnit joi

Traficul în Eurotunel, în continuare oprit din cauza pagubelor produse de incendiul izbucnit joi
12 Sep 2008   •   13:18

Pompierii au continuat şi vineri dimineaţă lupta cu incendiul izbucnit cu o zi în urmă în partea franceză a Eurotunelului, anunţă France24.com. Şase persone s-au intoxicat uşor din cauza fumului, 32 de şoferi de tir au fost evacuaţi, iar traficul feroviar a fost complet închis pe tunelul care traversează Canalul Mânecii. Autorităţile au anunţat că traficul nu va fi redeschis vineri.

?Focul este ţinut sub control dar nu este complet stins?, au declarat vineri dimineaţă, la 13 ore de la izbucnirea incendiului, autorităţile locale citate de France24.com.

?Condiţiile de lucru sunt foarte proaste, din cauza căldurii foarte mari?, care a atins 1.000 de grade celsius, au explicat autorităţile. Incendiul a izbucnit la un vagon de tren care transporta un camion încărcat cu substanţe toxice.

"Camionul nu a fost cuprins de flăcări. Echipele de intervenţie au fost, din contră, nevoite să-l izoleze pentru a nu lua foc", a precizat ministrului francez de Interne, Michele Alliot-Marie, citat de AFP.

Ministrul a declarat că incendiul izbucnit joi în Eurotunel a fost declanşat de o "explozie", dar "se pare" că este vorba de un "accident". "Nu cunoaştem cauzele incendiului. Poate fi vorba de un accident, dar nu se va şti sigur decât în momentul în care ancheta va fi finalizată", a declarat Michele Alliot-Marie într-o conferinţă de presă organizată la locul incidentului.

"Doi dintre şoferi mi-au spus că au auzit o explozie urmată de flăcări. În acel moment, ei au încercat să iasă şi au putut s-o facă datorită structurii tunelului care permite o evacuare rapidă", a adăugat ministrul, care a confirmat că şase persoane au fost uşor intoxicate. Eurotunelul nu a fost redeschis vineri deoarece a fost serios afectat de incendiu.

Cozi uriaşe de maşini s-au format la ambele capete ale tunelului, după ce a fost închis. Acesta este cel de-al treilea incendiu major care a izbucnit în Eurotunel, de la deschiderea sa din mai 1994.



Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close