Antena 3 CNN Externe Tragedie în Albania. 16 morţi într-un naufragiu

Tragedie în Albania. 16 morţi într-un naufragiu

Tragedie în Albania. 16 morţi într-un naufragiu
07 Mar 2008   •   10:07

Întreaga Albanie a fost joi în doliu după o cumplită tragedie petrecută pe un lac de lângă Tirana. 16 oameni au pierit în naufragiul micii ambarcaţiuni cu care se întorceau de la un restaurant. Printre victime se numără opt membri din aceeaşi familie, între care doi gemeni în vârstă de trei ani. Accidentul a avut loc la o oră după miezul nopţii. Victimele urmau să traverseze lacul pentru a pleca acasă, după petrecerea de aniversare a unui tânăr. Mica ambarcaţiune s-a răsturnat în timp ce avea la bord 20 de oameni, cu mult peste capacitate.

Poliţia crede că pasagerii au intrat în panică şi nu au mai reuşit să înoate până la mal, la doar câteva zeci de metri. Doar patru dintre ei au putut fi salvaţi.

Printre cei ce şi-au pierdut viaţa se numără tânărul care tocmai împlinise 21 de ani, părinţii săi şi doi copii care urmau să-şi sărbătorească şi ei, a doua zi, aniversarea. Proprietarul restaurantului şi al bărcii s-a aflat şi el printre victime.

Autorităţile consideră că de vină este proprietarul, care şi-a supraîncărcat barca. Un supravieţuitor îşi aminteşte că i-a şi spus acest lucru, dar i s-a răspuns că nu era prima dată când se îmbarcau atâţia oameni.

Lacul se află într-o zonă turistică foarte populară, dar lipsită de căi de acces.

Antena 3

×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close