Antena 3 CNN Externe Traian Băsescu, decorat de Cavalerii Maltezi

Traian Băsescu, decorat de Cavalerii Maltezi

Traian Băsescu, decorat de Cavalerii Maltezi
07 Sep 2008   •   09:13

Preşedintele a primit Colanul Ordinului Suveran Militar de Malta de la Marele Maestru Matthew Festing . În semn de recunoştinţă şi Traian Basescu l-a onorat cu Ordinul Steaua României în grad de colan. Principele Fra Matthew Festing a declarat că Ordinul de Malta şi România împărtăşesc aceleaşi valori morale legate de justiţie socială şi pace.
Potrivit acestuia, intrarea României în Uniunea Europeană demonstrează eforturile ţării noastre de a construi o societate bazată pe respectarea drepturilor omului. "Interesul dumneavoastră pentru Ordinul nostru nu este doar legat de eforturile pentru aspectele umanitare, ci este ancorat adânc în activitatea dumneavoastră de om al mării, de căpitan de navă, care iubeşte marea şi tradiţiile ei", a declarat principele Fra Matthew Festing.

Marele Maestru al Ordinului de Malta a ţinut să o felicite, pe soţia preşedintelui Traian Băsescu, Maria Băsescu, cu ocazia zilei de naştere. La finalul discursului, Principele Matthew Festing i-a conferit şefului statului român Colanul Ordinului de Merit "Il Collare dell'Smom".

La rândul său, preşedintele Traian Băsescu a subliniat că Ordinul de Malta este una dintre instituţiile internaţionale cu care România are legături foarte vechi, care au reuşit să supravieţuiască chiar şi în perioada comunistă.

Pentru tradiţia relaţiilor dintre România şi Ordinul de Malta Traian Băsescu i-a conferit Marelui Maestru cea mai înaltă distincţie a statului român, Steaua României în Grad de Colan. La finalul întâlnirii Traian Băsescu şi Matthew Festing au ciocnit o cupă de şampanie împreună cu cei prezenţi la eveniment.

Traian Băsescu se află într-o vizită oficială în Italia. Sâmbătă, preşedintele României a fost primit de Papa Benedict al 16-lea la reşedinţa de vară a acestuia , castelul Gandolfo.

Duminică este a treia şi ultima zi a vizitei preşedintelui Traian Băsescu în Italia. Liderul de la Cotroceni va merge la viitorul sediu al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, unde va participa şi la Sfânta Liturghie.

În jurul prânzului, este programată o serbare câmpenească, unde şeful statului român se va întâlni şi cu membri ai comunităţii române din Italia. Vizita lui Traian Băsescu în Peninsulă se va încheia duminică după-amiază.



Antena3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close