Antena 3 CNN Externe Transnistria cere Moldovei să denunţe "agresiunea" georgiană din Osetia de Sud

Transnistria cere Moldovei să denunţe "agresiunea" georgiană din Osetia de Sud

Transnistria cere Moldovei să denunţe "agresiunea" georgiană din Osetia de Sud
12 Aug 2008   •   23:07

Liderii din Transnistria au declarat marţi că vor întrerupe toate contactele cu Guvernul Republicii Moldova până când acesta nu va denunţa "agresiunea" din Osetia de Sud. "Transnistria a declarat un moratoriu în privinţa contactelor sale până când partea moldoveană nu va denunţa decisiv şi necondiţionat agresiunea comisă de Georgia", a anunţat Ministerul transnistrean de Externe într-un comunicat citat de Mediafax.

Liderii proruşi din Transnistria acuză Republica Moldova că se comportă ca Georgia, încercând "să schimbe formatul negocierilor, să reducă la minim rolul Rusiei şi să creeze condiţii pentru folosirea forţei pentru rezolvarea conflictului".

Transnistria, ca şi regiunile georgiene Osetia de Sud şi Abhazia, s-a declarat independentă după destrămarea Uniunii Sovietice. Nici una dintre ele nu este recunoscută la nivel internaţional. Ca şi Georgia, Republica Moldova propune o autonomie extinsă pentru regiunea sa separatistă, dar liderii transnistreni susţin că nu se vor mulţumi decât cu independenţa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close