Trei oameni răniţi de explozia unei bombe în nordul Spaniei

01 Iun 2008   •   11:37
Trei oameni răniţi de explozia unei bombe în nordul Spaniei
O bombă a explodat duminică în oraşul Zarautz din nordul Spaniei, rănind uşor trei persoane. La scurt timp înainte de producerea deflagraţiei oficialităţile au fost anunţate de un anonim că o bombă a fost plasată în apropierea unei companii de construcţii. Poliţia a încercuit zona şi i-a sfătuit pe localnici să rămână în case. Atacul este atribuit membrilor ETA.

Vineri, grupul separatist basc ETA a avertizat că luptele violente pe care le poartă de 40 de ani pentru independenţa Ţării Bascilor vor continua dacă guvernul spaniol nu ?găseşte o soluţie optimă pentrua ceastă problemă?. În declaraţia de vineri ETA a revendicat patru atacuri petrecute recent, inclusiv un atac cu maşină capcană, care a avut loc în nordul Spaniei în luna mai, în urma căruia un reprezentant al Gărzii Civile a decedat şi alţi patru au fost răniţi.

Gruparea separatistă ETA este acuzată de moartea a 800 de oameni şi de rănirea câtorva mii în timpul atacurilor violente în care a fost implicată începând cu anul 1968. Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au inclus ETA pe lista grupărilor teroriste.

Antena3.ro

Parteneri
x close