Antena 3 CNN Externe Trei soldaţi români, răniţi în urma unei explozii în Afganistan (VIDEO)

Trei soldaţi români, răniţi în urma unei explozii în Afganistan (VIDEO)

Trei soldaţi români, răniţi în urma unei explozii în Afganistan <font color=red>(VIDEO)</font>
12 Mar 2008   •   08:28

Trei soldaţi români aflaţi în Afganistan, din Batalionul 300 de Infanterie "Sfântul Andrei", care patrulau pe singurul drum asfaltat din sudul regiunii Qalat, au trecut cu maşina blindată peste un dispozitiv exploziv. Cei trei nu au răni grave dar au fost transportaţi la spital. Militarii îndeplineau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar.

Conform procedurilor standard de operare în astfel de situaţii, zona a fost imediat securizată, iar militarii răniţi au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din Kandahar, unde beneficiază de asistenţă medicală specializată.

Din rapoartele preliminare, caporalii Vasluianu Gheorghe Ionel şi Hamza Gheorghe Dan au suferit contuzii şi echimoze în zona feţei, iar plutonierul Sbughea Constantin Mihai a fost diagnosticat cu fractură de membru superior drept. Împrejurările producerii incidentului sunt cercetate de o comisie condusã de comandantul batalionului.

Afganistanul se confruntă cu o intensificare a violenţelor în ultimii doi ani, aceasta fiind cea mai sângeroasă perioadă de la înlăturarea de la putere a talibanilor de către trupele americane, în 2001 -

Antena3.ro

×
Parteneri
Înregistrarea cu omul lui Coldea care susține că și-ar da viața pentru generali
x close