Antena 3 CNN Externe Trei tornade au lovit statul american Virginia

Trei tornade au lovit statul american Virginia

Trei tornade au lovit statul american Virginia
29 Apr 2008   •   08:24

Trei tornade au devastat ieri o zonă întinsă din statul american Virginia, unde peste 200 de oameni au fost răniţi, mai multe maşini şi case au fost distruse.

Câteva cartiere din oraşul Suffolk au fost prefăcute în mormane de ruine. Sinistraţii au fost transportaţi cu autobuze către zone mai sigure şi cazaţi în adăposturi improvizate, iar poliţia a închis străzile unde au fost doborâţi stâlpii reţelelor de înaltă tensiune.

Guvernatorul statului, Timothy M. Kaine a decretat starea de urgenţă în regiunea din sud estul Virginiei. Serviciul Meteorologic Naţional a confirmat faptul că tornadele au lovit oraşul Suffolk, Colonial Heights şi ţinutul Brunswick. Meteorologul Brzan Jackson a desscris tronada care a lovit Suffolkul ca pe „una majoră”. Viteza acesteia a fost estimată între 130 şi 180 kilometri pe oră.

Peste 200 de oameni au fost răniţi în Suffolk şi alţi 18 în Colonial Heights. Aici, tornadele au răsturnat mai multe maşini şi a avariat mai multe clădiri dintr-o zonă comercială. Din fericire, nici unul dintre răniţi nu este în stare gravă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close