Antena 3 CNN Externe Oficial european: Aderarea Turciei la UE este improbabilă, cât timp Erdogan este președinte

Oficial european: Aderarea Turciei la UE este improbabilă, cât timp Erdogan este președinte

Oficial european: Aderarea Turciei la UE este improbabilă, cât timp Erdogan este președinte
30 Aug 2016   •   12:27

Aderarea Turciei la Uniunea Europeană este improbabilă sub preşedinţia lui Recep Tayyip Erdogan, a estimat comisarul european pentru economia şi societatea digitală, germanul Günther Oettinger, într-un interviu apărut marţi în cotidianul popular Bild, preluat de Reuters.

Turcia a deschis negocierile de aderare la blocul comunitar în 2005, dar în perioada scursă de atunci s-au înregistrat puţine progrese.

Perspectiva primirii unei ţări majoritar musulmane îngrijorează multe state din Uniune, iar relaţiile cu Ankara au devenit şi mai tensionate după tentativa de puci din luna iulie.

'Va fi probabil un subiect pentru perioada de după Erdogan', a afirmat Oettinger pentru Bild, arătând că, 'date fiind condiţiile actuale, aderarea nu este realistă până spre sfârşitul deceniului următor'.

Duminică, vicecancelarul german Sigmar Gabriel a declarat că nu vede Turcia aderând la UE în timpul carierei sale politice, el estimând că blocul comunitar nu ar fi în situaţia de a primi această ţară chiar dacă Ankara ar îndeplini mâine toate criteriile.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close