Antena 3 CNN Externe Turcia își dezvăluie pretențiile cu privire la aderarea Finlandei și Suediei la NATO

Turcia își dezvăluie pretențiile cu privire la aderarea Finlandei și Suediei la NATO

După ce oficialii turci au afirmat că nu văd cu ochi buni intențiile de aderare ale Finlandei și Suediei la NATO, ministrul de Externe turc a dezvăluit care sunt, de fapt, pretențiile țării.

Turcia își dezvăluie pretențiile cu privire la aderarea Finlandei și Suediei la NATO
Sursa foto: Hepta/ DPA Images / Annegret Hilse
de Cerasela Stafie    |    15 Mai 2022   •   15:56

Ministrul de externe al Turciei a declarat, duminică, că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să susțină teroriștii în țările lor, să ofere garanții clare de securitate și să ridice interdicțiile de export pentru Turcia, în timp ce caută aderarea la NATO.

Mevlut Cavusoglu, vorbind cu reporterii turci, după o întâlnire a miniștrilor de externe ai NATO la Berlin, a spus că Turcia nu amenință pe nimeni și nu caută pârghii, ci vorbește în special despre sprijinul Suediei pentru gruparea militantă kurdă PKK. Ankara consideră PKK o organizație teroristă, scrie Reuters.

Finlanda a confirmat duminică că va solicita aderarea la NATO. Se așteaptă ca Suedia să adopte o poziție similară, ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.

Cu toate acestea, preocupările Turciei pot reprezenta un obstacol, deoarece orice decizie privind extinderea NATO necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 30 de state membre.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close