Antena 3 CNN Externe Turism pentru pensionari: De la Călimăneşti, la Rhodos sau Antalya

Turism pentru pensionari: De la Călimăneşti, la Rhodos sau Antalya

Turism pentru pensionari: De la Călimăneşti, la Rhodos sau Antalya
19 Mai 2008   •   20:30

Indiferent de staţiunile pe care le aleg pentru odihnă şi tratament, vârstnicii plătesc pentru 18 zile doar jumătate din pensie. Un bilet costă, în mod normal, şi de 10 ori mai mult, dar diferenţa este acoperită de stat. Există însă o problemă: biletele nu ajung niciodată pentru toţi. Doar unul din 23 de pensionari ajunge în staţiune, pentru că sunt prea puţine locuri. În plus, ei se plâng şi de cozile interminabile la care sunt nevoiţi să aştepte pentru un bilet de tratament.

Pensionarii aleg cel mai des să meargă la tratament şi odihnă în Căciulata, Călimăneşti, Olăneşti, Vatra Dornei, Băile Herculane sau Felix, Slănic Prahova sau Târgu Ocna. Aceste staţiuni sunt recunoscute pentru că bolnavii sunt trataţi de boli digestive, respiratorii, cardiovasculare, nevroze şi reumatism.

Agenţiile de turism au venit şi ele cu oferte, dar ceva mai scumpe. Pentru cei care au o pensie de invidiat, agenţiile oferă concedii în Creta, Rhodos sau Antalya. Un sejur la hotelurie de 3 şi 4 stele costă între 270 şi 390 de euro, cu tratamentele incluse, şi poate fi plătit în două rate.

Cele mai solicitate perioade pentru tratamente sunt lunile iunie - septembrie. Pensionarii au la dispoziţie aproape 13.000 de locuri în străinătate şi peste 240.000 în ţară.

Observator

×
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close