Antena 3 CNN Externe Turiştii nu sunt atraşi de Jocurile Olimpice din China. De vină sunt vizele

Turiştii nu sunt atraşi de Jocurile Olimpice din China. De vină sunt vizele

Turiştii nu sunt atraşi de Jocurile Olimpice din China. De vină sunt vizele
13 Aug 2008   •   18:36

De Olimpiadă, la Beijing, nu sunt mai mulţi turişti decât într-un sezon estival obişnuit. Oraşul este plin de locuri istorice, s-au construit noi clădiri impresionante, dar vizitatorii mult aşteptaţi întârzie să apară. Jocurile Olimpice de Vară nu au atras atât de mulţi turişti pe cât se aşteptau autorităţile, deşi problema este una internă: o viză pentru China nu se obţine deloc uşor.

O vizită în Beijing ar putea fi o experienţă extraordinară pentru străini, mai ales că este în plină desfăşurare Olimpiada de Vară. Autorităţile estimează însă că vor primi anul acesta între 400.000 şi 500.000 de turişti, adică la fel de mulţi ca în 2007. Chinezii au fost criticaţi în nenumărate rânduri pentru procedura complicată de acordare a vizelor. Mulţi turişti au fost speriaţi şi de măsurile exagerate de securitate şi de toate actele pe care trebuie să le prezinte ca să obţină viza.

În Beijing s-au deschis de curând noi hoteluri. Multe dintre ele stau cu camerele goale. Rata de ocupare este de aproximativ 80%, iar multe competiţii olimpice se desfăşoară în faţa a doar jumătate dintre spectatorii aşteptaţi pe stadioane.

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close