Antena 3 CNN Externe Turiştii răpiţi în Egipt au fost eliberaţi şi au ajuns la Cairo (VIDEO)

Turiştii răpiţi în Egipt au fost eliberaţi şi au ajuns la Cairo (VIDEO)

Turiştii răpiţi în Egipt au fost eliberaţi şi au ajuns la Cairo (VIDEO)
29 Sep 2008   •   12:54

Grupul de turişti răpiţi împreună cu însoţitorii lor în Egipt, în urmă cu 10 zile, a fost eliberat luni. Potrivit MAE, ostaticii eliberaţi au aterizat în siguranţă la Cairo. Oana Irina Kalis, românca aflată printre ei, este în siguranţă, având o stare de sănătate bună.

Eliberarea grupului de turişti este rezultatul unei colaborări eficiente a autorităţilor egiptene, germane, italiene şi române, se menţionează într-un comunicat MAE, citat de Agerpres.

Pe această cale, Ministerul Afacerilor Externe transmite întreaga sa apreciere faţă de eforturile deosebite depuse pe parcursul perioadei de criză de către Serviciul de Informaţii Externe, atât la Bucureşti, cât şi în străinătate, pentru soluţionarea acestei situaţii deosebite.

Toţi cei 11 turişti occidentali, cinci italieni, cinci germani şi românca Oana Irina Kalis, originară din Iaşi, precum şi cei opt egipteni luaţi ostatici în Egipt au fost eliberaţi, în urma unei operaţiuni egiptene de comando, după ce, în prealabil, forţele militare sudaneze uciseseră şase dintre răpitori şi arestaseră doi dintre ei.



Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close