Antena 3 CNN Externe U.E. nu va sancţiona România pe tema justiţiei

U.E. nu va sancţiona România pe tema justiţiei

U.E. nu va sancţiona România pe tema justiţiei
01 Feb 2008   •   17:13

Comisia Europeană le va cere României şi Bulgariei săptămâna viitoare să combată corupţia şi infracţiunile mai eficient, însă nu va adopta măsuri punitive împotriva celor două noi state membre UE, potrivit unor surse comunitare, citate de Reuters. Executivul european va publica luni un raport interimar privind reforma sistemului de justiţie şi afacerilor interne din cele două ţări aflate la Marea Neagră, care au aderat la UE anul trecut.

În cazul în care U.E. consideră că România sau Bulgaria nu se ridică la standardele necesare privind lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate, poate refuza recunoaşterea şi punerea în aplicare a deciziilor instanţelor civile şi penale sau mandatele de arestare emise în cele două ţări.

Conform organizaţiilor internaţionale de monitorizare, cele două ţări au un nivel foarte ridicat de corupţie şi se află în topul european privind corupţia, ceea ce a determinat unii diplomaţi occidentali să se opună aderării lor la blocul comunitar la vremea respectivă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close