Antena 3 CNN Externe Ucraina spune că femeile sunt abuzate de soldații ruși

Ucraina spune că femeile sunt abuzate de soldații ruși

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a transmis că ostilitatea Rusiei se intensifică peste bombardamente, susținând că au apărut mai multe rapoarte despre ”femei abuzate” în teritoriile ocupate.

Ucraina spune că femeile sunt abuzate de soldații ruși
Sursa foto: Twitter/ Times of Israel
de Cerasela Stafie    |    04 Mar 2022   •   17:30

Ministrul de Externe ucrainean și-a reiterat apelul pentru sprijin suplimentar din partea Occidentului și avertizează că atacurile asupra zonelor civile au crescut în ultimele zile. Kuleba a acuzat Rusia că vizează zonele rezidențiale, încălcând regulile războiului.

Demnitarul ucrainean a transmis că au apărut rapoarte despre ”femei violate” de soldații ruși în zonele ocupate ale țării. El cerut investigarea lui Vladimir Putin și acțiunile sale pe parcursul conflictului în curs, scrie Reuters.

”Când bombele cad asupra orașelor voastre, când soldații violează femei în orașele ocupate – și avem, din păcate, numeroase cazuri de soldați ruși care violează femei ucrainene, este dificil să vorbim despre eficiența dreptului internațional. Dar acesta este cel mai mare instrument de civilizație disponibil pentru a ne asigura că, în cele din urmă, toți cei care au făcut posibil acest război vor fi aduși în fața justiției.

„Federația Rusă, ca țară care a comis un act de agresiune, va fi și ea trasă la răspundere pentru faptele sale. Folosim toate instrumentele disponibile, inclusiv CIJ și Curtea Europeană a Drepturilor Omului”, a adăugat.


”.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close