Antena 3 CNN Externe Ucraina. Iulia Timoşenko a pierdut fotoliul de prim-ministru

Ucraina. Iulia Timoşenko a pierdut fotoliul de prim-ministru

Ucraina. Iulia Timoşenko a pierdut fotoliul de prim-ministru
11 Dec 2007   •   15:45
Parlamentul Ucrainei a respins candidatura Iuliei Timoşenko la funcţia de premier. Timoşenko a pierdut fotoliul de prim-ministru la un singur vot. 225 de deputaţi i-au susţinut candidatura, iar Timoşenko avea nevoie de 226. Asta în condiţiile în care blocul Timoşenko şi partidul pro-prezidenţial Ucraina Noastră deţin 227 de posturi în Parlament. Rezultatul nefavorabil coaliţiei portocalii a încins din nou spiritele în legislativul de la Kiev. Nemulţumiţi de vot, deputaţii ucraineni s-au îmbrâncit chiar în plenul Parlamentului. Au fost lau un pas să se ia la bătaie.

Timoşenko: votul a fost falsificat flagrant
Aleşii care susţin candidatura Iuliei Timoşenko s-au plâns că votul electronic nu a funcţionat. ?Pentru prima dată în istoria Parlamentului, rezultatele votului au fost falsificate atât de flagrant. Acest lucru a fost confirmat de deputaţii ale căror cartele au fost distruse?, a declarat Iulia Timoşenko.

Timoşenko este însă optimistă. ?Coaliţia nostră va rămâne unită, aşa cum nu a mai fost niciodată. Fără îndoială vom forma guvernul?. Ea a fost desemnată pentru conducerea guvernului de preşedintele Viktor Iuşcenko, aliatul său din ?Revoluţia portocalie? de acum trei ani.

Timoşenko a mai deţinut şapte luni această funcţie, în 2005, dar a fost demisă chiar de Iuşcenko, pe fondul luptei pentru putere dintre grupările lor. Cei doi şi-au refăcut, anul acesta, alianţa, dar partidele lor deţin o majoritate la limită în Parlament.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close