Antena 3 Externe Ucraina. Iuşcenko susţine că a rezolvat problema datoriilor către Gazprom

Ucraina. Iuşcenko susţine că a rezolvat problema datoriilor către Gazprom

27 Feb 2008   •   16:43
Ucraina. Iuşcenko susţine că a rezolvat problema datoriilor către Gazprom

Preşedintele ucrainean Victor Iuşcenko a anunţat că toate problemele legate de plata importurilor de gaze ruseşti au fost rezolvate. Afirmaţia vine la doar o zi după ce Gazprom a ameninţat că va reduce livrările de gaze către Ucraina. Este cel de-al doilea ultimatum lansat de Rusia în ultima lună. În urmă cu două săptămâni, Ucraina s-a angajat să plătească datoria de 1,5 miliarde de dolari. Însă negocierile reluate la Moscova, acum câteva zile, de premierul ucrainean Iulia Timoşenko, s-au soldat cu un eşec.

Gigantul rus Gazprom a dat un nou termen. Până pe 3 martie, Ucraina trebuie să semneze un acord privind reglementarea datoriei, dacă nu va reduce un sfert din livrările de gaz.

Pe 12 februarie, preşedintele ucrainean, Viktor Iuşcenko, şi omologul rus, Vladimir Putin, au ajuns la un acord de principiu, dar acesta s-a dovedit insuficient. Gazprom a asigurat Uniunea Europeană că disputa cu Ucraina nu va afecta livrările de gaz către Europa Occidentală.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close