Antena 3 CNN Externe Ucraina. Premierul Iulia Timoşenko, acuzat de înaltă trădare şi corupţie

Ucraina. Premierul Iulia Timoşenko, acuzat de înaltă trădare şi corupţie

Ucraina. Premierul Iulia Timoşenko, acuzat de înaltă trădare şi corupţie
18 Aug 2008   •   14:41

Preşedinţia ucraineană a acuzat luni într-un comunicat de presă pe premierul Iulia Timoşenko de ?înaltă trădare? şi ?corupţie politică?, în activitatea sa, anunţă AFP. Potrivit comunicatului emis de adjunctul şefului secretariatului presediniei, Andri Kislinski, preşedinţia ucraineană deţine informaţii că actualul premier încearcă să obţină susţinerea Kremlinului pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Faptul că Timoşenko nu a condamnat acţiunile iniţiate de Rusia împotriva Georgiei, în ciuda poziţiei exprimate de preşedintele Iuşchenko, este considerat o dovadă clară în acest sens.

Mai mult, Kislinski a afirmat că va pune la dispoziţia oganelor de ordine informaţiile necesare pentru deschiderea unei anchete împotriva actualului premier. ?Transmitem materialele de care dispunem forţelor de ordine pentru o analiză detaliată", a precizat acesta.

Potrivit AFP, Rusia intenţionează să investească peste un miliard de dolari în aşa numitul ?proiect Timoşenko?, care se referă la întreprinderea unor acţiuni de susţinere a candidaturii Iuliei Timoşenko la preşedinţia Ucrainei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close