Antena 3 CNN Externe Ucraina. Timoşenko a fost validată de Parlament la şefia Guvernului

Ucraina. Timoşenko a fost validată de Parlament la şefia Guvernului

Ucraina. Timoşenko a fost validată de Parlament la şefia Guvernului
18 Dec 2007   •   08:41

Iulia Timoşenko a fost validată de Rada supremă pentru a fi numită în funcţia de premier. Parlamentul ucrainean a aprobat nominalizarea candidatului coaliţiei portocalii cu 226 de voturi, exact numărul necesar numirii Iuliei Timoşenko în fruntea Guvernului. Preşedintele Parlamentului, Arsenii Iaţeniuk, a fost ultimul care a votat şi care a validat nominalizarea sa. Timoşenko a fost imediat înconjurată de susţinătorii săi, care au început să aplaude. Ea a declarat că va sprijini idealurile ?revoluţiei portocalii? din 2004, printre care aderarea Ucrainei la UE şi NATO.

Aceasta este a doua încercare a lui Timoşenko, în numai o săptămână, de a obţine votul în Parlament. Săptămâna trecută, preşedintele Victor Iuşcenko a nominalizat-o pentru fotoliul de prim-ministru, însă candidatura ei a fost însă respinsă de Rada supremă. Iuliei Timoşenko i-a lipsit atunci doar un vot din necesarul de 226, ca să ajungă şefa guvernului.

Timoşenko a mai deţinut şapte luni funcţia de prim-ministru, în 2005, dar a fost demisă chiar de Iuşcenko, pe fondul luptei pentru putere dintre grupările lor. Cei doi şi-au refăcut, anul acesta, alianţa, dar partidele lor deţin o majoritate la limită în Parlament.

Antena 3

×
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close