Antena 3 CNN Externe Ucraina va construi un nou port la Dunăre, în apropiere de Bâstroe

Ucraina va construi un nou port la Dunăre, în apropiere de Bâstroe

Ucraina va construi un nou port la Dunăre, în apropiere de Bâstroe
26 Iun 2008   •   15:42

Ministerul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Ucraina a propus construirea unui nou port la Dunăre, in oraşul Vilkovo, a anuntat deputatul ucrainean Igor Urbanskiy, citat de AngriMarket.info. Oraşul Vilkovo se află la câţiva kilometri de canalul Bâstroe. Decizia Ucrainei survine într-o perioada in care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut oprirea lucrărilor din cadrul proiectului Bâstroe.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată pentru că portul Reni îşi pierde treptat din importanţă. De asemenea, au fost luate în considerare criterii de ordin geopolitic. Urbanskiy spune că Ucraina a cedat României 600 de metri din zona Dunării, dar nu a primit în schimb liber acces la infrastructură şi transport feroviar, aşa cum prevedea înţelegerea.

În aceste condiţii, soluţia ar fi construirea unui nou port, întrucât posibilităţile celui existent sunt limitate. Lucrările ar putea începe peste doi ani şi ar dura cinci ani. Costurile construcţiei se ridică la 3,6 miliarde de dolari.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close