Antena 3 CNN Externe Ucrainenii către guvernanţi: ?Nu vom lăsa NATO la Marea Neagră!?

Ucrainenii către guvernanţi: ?Nu vom lăsa NATO la Marea Neagră!?

Ucrainenii către guvernanţi: ?Nu vom lăsa NATO la Marea Neagră!?
25 Ian 2008   •   14:52

Opoziţia prorusă a blocat, vineri, activitatea Parlamentului de la Kiev în semn de protest faţă de intenţiile guvernului de a începe negocierile de aderare la NATO.Circa 20 de deputaţi din Partidul regiunilor au blocat tribuna parlamentară dimineaţă pentru a-l împiedica pe preşedintele Adunării să deschidă şedinţa. În plus, sute de susţinători ai opoziţiei au manifestat în faţa Parlamentului şi preşedinţiei.

Protestatarii agitau pancarte pe care scria "NATO afară", "Nu vom lăsa NATO la Marea Neagră şi în Carpaţi" şi "Împreună cu Rusia pentru totdeauna". Preşedintele prooccidental Viktor Iuşcenko, premierul Iulia Timoşenko şi preşedintele Parlamentului au cerut oficial Pactului Nord Atlantic ca Ucraina să înceapă negocierile de aderare.

Următoarea manifestare de anvergură urmează să aibă loc în luna aprilie în România. Între 2 şi 4 aprilie la Bucureşti va fi organizat summitul NATO. Presedintele Traian Basescu si secretarul general al NATO Jaap de Hoop Scheffer au declarat că summit-ul de la Bucureşti va fi probabil cel mai mare din istoria Alianţei. Vor fi prezenţi 26 de şefi de stat şi alte personalităţi din guvernele occidentale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close