Antena 3 CNN Externe UE ar putea interzice becurile cu filament din 2012

UE ar putea interzice becurile cu filament din 2012

UE ar putea interzice becurile cu filament din 2012
08 Dec 2008   •   23:06

Becurile cu filament ar putea fi interzise din 2012 în Uniunea Europeană, după ce, luni, o comisie de experţi a recomandat interzicerea acestora, transmite Reuters.
"Becurile cu filament vor fi eliminate în intervalul septembrie 2009-septembrie 2012", a declarat un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Uniunii.
Dacă propunerea va fi acceptată de Parlamentul European şi statele membre, ea ar putea fi adoptată în procedură rapidă, până la sfârşitul lunii martie 2009.
Becurile cu lumină incandescentă nu au fost modificate aproape deloc de la introducerea lor pe piaţă de către Thomas Edison.
În locul becurilor cu filament, europenii ar putea folosi lămpile cu halogen, LED-urile şi becurile economice fluorescente CFL. Acest lucru ar putea însemna o economie iniţială de 50 de euro anual, care ar putea creşte odată cu ieftinirea becurilor cu durată de exploatare ridicată. Mai mult, facturile la curent ar putea scădea cu 5-10 miliarde de euro.
Decizia ar putea însemna în acelaşi timp şi desfiinţarea a cel puţin 2000-3000 de locuri de muncă, în special în Europa de Est.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close