Antena 3 CNN Externe Un an de la dispariţia fetiţei britanice, Madeleine McCann

Un an de la dispariţia fetiţei britanice, Madeleine McCann

Un an de la dispariţia fetiţei britanice, Madeleine McCann
03 Mai 2008   •   14:57

Sâmbătă se împlineşte un an de la dispariţia misterioasă a fetiţei britanice Madeleine McCann. Copila a dispărut, în timp ce se afla cu familia în vacanţă, în Portugalia. Nici până azi nu se ştie dacă Maddie mai este în viaţă. Inclusiv părinţii ei sunt anchetaţi. La hotelul din care a dispărut fetiţa, este programată în sâmbătă seară o ceremonie de aducere aminte. 3 mai 2007 este ziua în care o fetiţă britanică, de numai trei ani, la acel moment, a dispărut fără urmă din locuinţa de vacanţă din Portugalia, a părinţilor ei, Kate şi Gerry Mccann. A urmat o amplă operaţiune de căutare pentru a da de urma micuţei.

Părinţii au făcut mai multe apeluri la televizor pentru ca cineva sa le ofere informaţii despre fiica lor. Cazul a fost extrem de mediatizat încă de la început. S-au făcut zeci de scenarii: fie că Maddie a fost răpită şi ucisă, fie că a fost racolată de o reţea de pedofilie.

În septembrie, anul trecut, părinţii fetei au fost declaraţi oficial suspecţi, în acest caz, după ce anchetatorii portughezi au emis ipoteza că Madeleine ar fi fost ucisă de cei doi soţi. Imediat după audieri, Kate şi Gerry McCann au părăsit Portugalia şi s-au întors în Marea Britanie.

Nici unul dintre scenarii nu a putut fi însă probat pentru că nici acum, la un an de la dispariţie, nu a fost decoperit cadavrul copilei sau vreo pistă care să ducă la vreuna din ipoteze. Acum, părinţii fac din nou apel la opinia publică pentru a-i ajuta să-şi găsească fiica.

Ei cred că un bărbat, pe care mai mulţi martori l-ar fi văzut, în apropierea camerei unde dormea feţita, este responsabil de răpire. ?A fost un bărbat, în Praia da Luz, care a luat-o pe Madeleine, pe 3 mai 2007 şi cineva trebuie să ştie ceva. E fiica noastră şi ne este extrem de dragă şi trebuie să facem ceva, ne trebuie informaţii despre ea. Cred că orice părinte înţelege prin ce trecem?, spune Kate McCann.

Soţul ei, Gerry, nu se lasă bătut şi declară că ?nu ne vom opri până nu o vom găsi pe Madeleine?. Părinţii au intervenit chiar şi la Papa Benedict al 16-lea ca să ceară sprijin pentru găsirea micuţei Madeleine.

Antena 3

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close