Antena 3 CNN Externe Un angajat al agenţiei Reuters, ucis în urma atacurilor din Fâşia Gaza (VIDEO)

Un angajat al agenţiei Reuters, ucis în urma atacurilor din Fâşia Gaza (VIDEO)

Un angajat al agenţiei Reuters, ucis în urma atacurilor din Fâşia Gaza <font color=red>(VIDEO)</font>
17 Apr 2008   •   09:58

O nouă serie de atacuri militare israeliene asupra Fâşiei Gaza s-a soldat, miercuri, cu cel mai grav bilanţ din ultimele săptămâni. Cel puţin 20 de oameni au murit, iar printre victime se numără trei soldaţi israelieni şi un operator de televiziune de la agenţia Reuters. Reporterul Fadel Chanaa - un palestinian de 23 de ani - a murit în timpul unui bombardament israelian chiar în timp ce-şi făcea meseria, maşina agenţiei Reuters în care se afla fiind cuprinsă de flăcări.

Un cameraman Reuters, ucis în timpul serviciului

Armata israeliană şi-a exprimat regretele, dar a dat vina tot pe atacurile miliţiei Hamas. Agenţia Reuters, în schimn, a cerut o anchetă amănunţită asupra morţii jurnalistului. Atacul respectiv a mai făcut şi alte două victime, iar sunetistul care-l însoţea pe Chanaa a fost şi el rănit.

Alţi nouă palestinieni, între care doi copii, au fost ucişi, într-un incident separat, de rachetele lansate de un elicopter israelian asupra unor militanţi înarmaţi. Armata israeliană a pierdut şi ea trei soldaţi în oraşul Gaza, într-un schimb de focuri în care au fost ucişi şi patru luptători palestinieni. Hamas a calificat confruntarea drept o ?ambuscadă sofisticată?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close