Antena 3 CNN Externe Un artist din Costa Rica a "expus" un căţel legat, pe care l-a lăsat să moară de foame (VIDEO)

Un artist din Costa Rica a "expus" un căţel legat, pe care l-a lăsat să moară de foame (VIDEO)

Un artist din Costa Rica a "expus" un căţel legat, pe care l-a lăsat să moară de foame <font color=red>(VIDEO)</font>
28 Mar 2008   •   20:19

Moartea este o formă de artă. Cel puţin aşa susţine un artist din costarican, care a legat un câine într-o expoziţie, pe post de ?lucrare? centrală a galeriei. Dar asta nu e totul. Guillermo Vargas Habacu a lăsat animalul bolnav fără mâncare şi apă, dând indicaţii precise vizitatorilor să nu cumva să-l hrănească. Un filmuleţ postat pe Youtube arată căţelul slab şi înfometat, legat lângă un zid al galerie din Managua, capitala Nicaraguei. La o zi după această ?expoziţie?, căţelul, pe nume Natividad, a murit.



Gestul artistului din Costa Rica a stârnit proteste vehemente din partea a sute de blogări din întreaga lume. Potrivit Mediafax, publicaţiile El Pais şi Der Spiegel au dat publicităţii o petiţie semnată de peste un milion de persoane. Ei încearcă să-l împiedice pe Guillermo Vargas Habacu să participe la Bienala Artei Central Americane din Honduras din 2008. AICI PUTEŢI SEMNA PETIŢIA



Controversata expoziţie a avut loc în august 2007, cu scopul de a demasca ipocrizia celor care nu fac nimic pentru a ajuta câinii vagabonzi, deşi îi întâlnesc la tot pasul. Aşa îşi motivează artistul gestul criticat de mii de oameni. Ce este chiar şi mai grav, susţin blogării, este că niciunul dintre vizitatori nu a încercat să treacă peste regula impusă de artist şi să hrănească animalul. Deşi ştiau foarte bine că privesc cum se scurge viaţa din el.



IATĂ FILMULEŢUL POSTAT PE YOUTUBE


Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close