Antena 3 CNN Externe Un atac sinucigaş a făcut zeci de victime în nordul Afganistanului

Un atac sinucigaş a făcut zeci de victime în nordul Afganistanului

Un atac sinucigaş a făcut zeci de victime în nordul Afganistanului
19 Feb 2008   •   08:15

Un nou atentat sinucigaş a făcut luni cel puţin 37 de victime în sudul Afganistanului, la graniţa cu Pakistanul. Atacul, îndreptat împotriva unui convoi militar al NATO, a fost revendicat de talibani. Aceştia au dezminţit, în schimb, orice implicare în atentatul produs cu o zi înainte în acelaşi oraş, atentat al cărui bilanţ a ajuns, între timp, la peste o sută de morţi.

Atentatul de luni a avut loc în oraşul Spin Boldak, la mai puţin de o sută de metri de graniţa cu Pakistanul. Explozia unei maşini-capcană a făcut zeci de victime şi a distrus aproape 40 de prăvălii. Ţinta atacului pare să fi fost un convoi al trupelor canadiene din componenţa forţei NATO din Afganistan. Autorităţile afgane susţin că trei militari străini ar fi fost răniţi, dar comandamentul Alianţei nu a confirmat ştirea.

Un purtător de cuvânt al talibanilor şi-a asumat răspunderea pentru atentatul de luni, dar a negat orice implicare în atacul sinucigaş, mult mai grav, produs cu o zi înainte tot la Spin Boldak. Un terorist sinucigaş şi-a detonat atunci bomba în mulţimea care urmărea o luptă de câini. Potrivit ultimelor date oficiale, au murit peste o sută de oameni, între care şeful unei unităţi auxiliare a poliţiei, care era, probabil, ţinta atacului.

Provincia Kandahar este vecină cu zonele tribale din Pakistan, unde se pare că s-au refugiat şefii talibanilor şi ai reţelei Al-Qaida.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close