Antena 3 CNN Externe Un cercetător australian a descoperit vaccinul împotriva cancerului de piele

Un cercetător australian a descoperit vaccinul împotriva cancerului de piele

Un cercetător australian a descoperit vaccinul împotriva cancerului de piele
16 Noi 2008   •   13:39

Un om de ştiinţă australian, care a realizat şi un vaccin împotriva cancerului de col uterin, lucrează la obţinerea unui vaccin împotriva cancerului de piele. Profesorul Ian Frazer a declarat că testele pe animale efectuate până în prezent s-au dovedit a fi un succes, iar testele pe oameni ar putea începe anul viitor. El a adăugat că un vaccin împotriva cancerului de piele ar putea fi disponibil în următorii 5 ? 10 ani.
Vaccinul va putea fi folosit de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani pentru a preveni dezvoltarea ulterioară a unui cancer de piele. Noul vaccin va anihila virusul Papiloma uman şi manifestările sale cutanate.
David Currow, directorul Cancer Australia, organizaţie care susţine cercetările în domeniu, a avertizat însă că vaccinul nu va putea preveni toate formele de cancer de piele. O situaţie similară există şi în cazul vaccinului împotriva cancerului de col uterin, care şi-a dovedit eficacitatea în doar 70% din cazuri. El a precizat că ?Cea mai bună metodă de a reduce riscul de apariţie a cancerului de piele este reducerea timpului de expunere la soare?.
Sursa foto: editionbeauce.com
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce trebuie să știe românii care iau bani pe sticle reciclate
x close