Antena 3 CNN Externe Un diplomat olandez a "returnat" copilul adoptat timp de şapte ani

Un diplomat olandez a "returnat" copilul adoptat timp de şapte ani

Un diplomat olandez a "returnat" copilul adoptat timp de şapte ani
14 Dec 2007   •   10:23

Un diplomat olandez a provocat un scandal de proporţii în Hong Kong, pentru că şi-a ?returnat? fiica adoptivă, pe motiv că micuţa nu s-a integrat în familie. Copilul a fost adoptat în urmă cu şapte ani, pe când avea doar patru luni. Jade a fost adoptată în Coreea de Sud, în anul 2000, pe vremea când diplomatul olandez era detaşat acolo. În acel moment, atât olandezul şi soţia lui erau absolut convinşi că nu pot avea urmaşi. Între timp, însă, în familia olandezului s-au născut doi copii. Toţi s-au mutat în Hong Kong, unde Raymond Poeteray lucrează la consulatul olandez. Brusc, diplomatul a constatat că fiica sa adoptivă nu s-a integrat în familie, aşa că a predat-o autorităţilor din Hong Kong.

Potrivit legii adopţiei din Olanda, nu poţi da înapoi statului un copil pe care l-ai adoptat. Legal, el devine copilul persoanei care l-a adoptat. Situaţia se schimbă însă dacă apar probleme medicale sau psihologice.

Incidentul nu ar fi fost făcut public dacă diplomatul nu trimitea o scrisoare unui ziar local în care îşi explica gestul. Articolul a devenit subiect de scandal între autorităţile sud-coreene şi Olanda.

După un an şi jumătate de când Jade a fost abandonată, serviciile sociale din Hong Kong încearcă încă să-i găsească o altă familie. Jade vorbeşte doar engleză şi olandeză.

Jade şi tatăl adoptiv care a abandonat-o
Foto: Beloblog

Observator

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close