Antena 3 CNN Externe Un director al Societe Generale a vândut acţiuni de milioane de euro, înaintea dezvăluirii fraudei

Un director al Societe Generale a vândut acţiuni de milioane de euro, înaintea dezvăluirii fraudei

Un director al Societe Generale a vândut acţiuni de milioane de euro, înaintea dezvăluirii fraudei
28 Ian 2008   •   18:20

Lovitura pe care a primit-o Societe Generale ridică tot mai multe semne de întrebare cu privire la originea fraudei. După ce poliţia franceză a continuat interogarea brokerului acuzat de cea mai mare fraudă din istoria sistemului bancar, o nouă informaţie a fost scoasă la lumină: un director al Societe Generale a vândut acţiuni în valoare de 85,7 milioane euro, cu două săptămâni înainte ca frauda să fie descoperită. Robert A. Day, membru în consiliul de administrare, a vândut în jur de 900.000 de acţiuni ale băncii, la preţul de 95,27 euro pe titlu, potrivit Lepoint.fr. Mai mult, şi alte două fundaţii legate numele acestuia au vândut, pe 10 ianuarie, acţiuni Societe Generale în valoare de 8,63 milioane de euro şi, respectiv, 959.066 euro.

100 de acţionari ai Societe Generale au depus aşadar o reclamaţie directă împotriva lui Robert A. Day, pentru manipularea preţului acţiunilor şi utilizarea frauduloasă a unor informaţii confidenţiale.

Traderul băncii Societe Generale acuzat de cea mai mare fraudă din istoria sistemului bancar se află în custodia autorităţilor franceze. Jérome Kerviel este considerat responsabil de pierderi uriaşe în valoare de aproape cinci miliarde de euro. Unii experţi se îndoiesc totuşi că tânărul funcţionar ar fi singurul vinovat în această afacere.

Antena 3

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close