Antena 3 CNN Externe Un expert japonez susţine că liderul Coreei de Nord a murit în 2003

Un expert japonez susţine că liderul Coreei de Nord a murit în 2003

Un expert japonez susţine că liderul Coreei de Nord a murit în 2003
08 Sep 2008   •   18:12

Un expert japonez alimentează de curând suspiciunile agenţilor serviciilor secrete internaţionale care au suspectat de multă vreme că rolul în frunea statului Coreea de Nord este deţinut în prezent de un impostor.

Toshimitsu Shigemura susţine că şeful de drept al statului, Kim Jong Il, a decedat în 2003 din cauza diabetului. În opinia sa rolul său a fost preluat de una din dublurile sale. Liderul nord coreean era cunoscut pentru faptul că se temea de un asasinat şi îşi găsise nu mai puţin de 4 sosii. Una dintre acestea ar fi suferit inclusiv o operaţie estetică în urma căreia asemănarea ar fi fost şi mai mare.

În cartea sa, bestsellerul "The True Character of Kim Jong-il", Toshimitsu Shigemura este de părere că atât Vladimir Putin, cât şi Hu Jintao au purtat discuţii politice cu o sosie. Afirmaţiile sale au fost negate de statul comunist, însă se cunosc prea puţine lucruri despre Coreea de Nord pentru a elimina fără urmă de îndoială speculaţiile expertului japonez.

"Marea majoritate nu are încredere în afirmaţiile mele, însă agenţii serviciilor secrete întrevăd posibilitatea ca acestea să se dovedească foarte exacte", a explicat el. Cartea "The True Character of Kim Jong-il" a fost realizată pe baza declaraţiilor unor surse din cadrul serviciilor secrete japoneze şi nord coreene.



Sursa foto: foxnews.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close