Antena 3 CNN Externe Un feribot s-a scufundat în Marea Marmara. O persoană decedată şi 30 dispărute

Un feribot s-a scufundat în Marea Marmara. O persoană decedată şi 30 dispărute

Un feribot s-a scufundat în Marea Marmara. O persoană decedată şi 30 dispărute
15 Sep 2008   •   09:08

Un feribot, ce transporta 96 de pasageri şi echipajul, s-a scufunfdat în apropierea portului din nord-vestul Turciei, Bandirma. Tragedia a avut loc în noaptea de duminică spre luni şi a provocat moartea unei persoane şi dispariţia a peste 30. Feribotul, ce era încărcat cu 73 de camioane şi două maşini, s-a scufundat în Marea Marmara şi avea ca destinaţie oraşul Istanbul. Valurile puternice şi vântul îngreuneazã cãutãrile.

Potrivit informaţiilor oferite de autprităţile turce, numărul de victime nu a fost stabilit cu exactitate deoarece nu deţin informnaţii precise despre numărul persoanelor care se aflau la bordul feribotului. Pasagerii nu sunt nevoiţi să cumpere bilete pentru transportul cu feribotul din Bandirma, astfel încât numãrul persoanelor aflate pe vas este dificil de stabilit. La operaţiunile de salvare au participat şi pescarii din zonă . Deocamdată, nici motivul scufundării nu este cunoscut, autorităţile concentrându-se pe salvarea pasagerilor.

Potrivit Reuters, unul dintre supravieţuitori a declarat televiziunii CNN Turkey că ?barca a început să se clatine în toate părţile şi apoi s-a scufundat complet.? Guvernatorul provinciei Balikesir, Selahattin Hatipoglu, a spus că ?30 de persoane sunt date dispărute, însă este posibil ca acest număr să crească sau să scadă.?

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close