Antena 3 CNN Externe Un fost oficial american susţine că războiul din Irak este un ?dezastru imens?

Un fost oficial american susţine că războiul din Irak este un ?dezastru imens?

Un fost oficial american susţine că războiul din Irak este un ?dezastru imens?
19 Apr 2008   •   12:31

Un fost oficial de rang înalt al Pentagonului din perioada lui Donald Rumsfeld susţine că războiul din Irak este un ?dezastru imens?. El este de părere că acest conflict a creat o adevărată pepinieră pentru terorişti şi a încurajat îndrăzneala Iranului. Studiul lui Joseph Collins, în care apar aceste aprecieri, este intitulat ?Alegerea războiului: decizia de a invada Irakul şi consecinţele sale?, şi a fost publicat de Universitatea de apărare naţională.

Joseph Collins a fost adjunct al secretarului de stat pe probleme de apărare, Donald Rumsfeld, care a fost unul dintre susţinătorii declanşării războiului din Irak. El îi reproşează fostului său şef că a optat pentru o forţă de invazie prea mică şi şefului autorităţii provizorii din Irak, Paul Bremer, că a formalizat ocupaţia cu riscul de a aliena sunniţii, şi asta fără a consulta Washingtonul.

Ca urmare a acestor erori, SUA se confruntă cu o scădere a respectului de care se bucura pe plan mondial, iar armata americană este suprasolicitată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close