Antena 3 CNN Externe Un fost președinte francez vrea anularea Brexit-ului

Un fost președinte francez vrea anularea Brexit-ului

Un fost președinte francez vrea anularea Brexit-ului
28 Sep 2016   •   19:47

Nicolas Sarkozy abia și-a declarat participarea la alegerile prezidențiale franceze din 2017 și deja a început să dea declarații despre ce va face când va deveni din nou șeful statului.

Sarkozy  a declarat că, în cazul în care câştigă alegerile prezidenţiale franceze din 2017, este dispus să ofere Marii Britanii şansa de a anula procesul de Brexit prin negocierea unui nou tratat privind UE, informează Reuters.

Sarkozy a declarat că noul tratat s-ar concentra pe reformarea zonei Schengen, ar restricţiona prerogativele Comisiei Europene şi ar suspenda negocierile de aderare cu Turcia.

Candidatul prezidenţial a precizat că, imediat după alegerea sa, ar încerca să obţină sprijinul cancelarului german Angela Merkel în favoarea acestui proiect şi apoi ar zbura la Londra pentru a oferi britanicilor opţiunea de a vota din nou în ceea ce priveşte apartenenţa la UE.

„Însă de această dată nu la vechea Europă, ci la noua Europă. Dacă da, atunci cu atât mai bine. Pentru că nu putem accepta să pierdem a doua cea mai mare economie a Europei, în timp ce noi negociem cu Turcia în privinţa aderării la UE. Şi dacă nu, atunci este cu adevărat nu,” a afirmat Sarkozy.

Sarkozy, în vârstă de 61 de ani, a câștigat primul mandat la Palatul Elysee după ce s-a afirmat, în 2005, ca ministru de Interne care a înăbușit revolta din zonele musulmane ale Parisului.

Principalul contracandidat al lui Sarkozy, în interiorul partidului, este fostul premier Alain Juppé. Sondajele de opinie dau cifre apropiate pentru cei doi membri ai principalului partid de opoziție din Franța. Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupție și trafic de influență, dar în Franța aceste scandaluri nu au influențat, până acum, votul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy Brexit anulare
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close