Antena 3 CNN Externe Un grup de rebeli a deturnat un avion sudanez în Libia. Piraţii aerului au fost arestaţi

Un grup de rebeli a deturnat un avion sudanez în Libia. Piraţii aerului au fost arestaţi

Un grup de rebeli a deturnat un avion sudanez în Libia. Piraţii aerului au fost arestaţi
27 Aug 2008   •   10:35

În Sudan, doi rebeli au deturnat un avion Boeing 737 către un oraş din sudul Libiei. Aproape 90 de oameni, printre care civili sudanezi şi oficiali ai guvernului, se aflau la bordul aeronavei, care se îndrepta spre Khartoum, capitala Sudanului. "S-au închis uşile, iar avionul era pregătit de decolare. La 16 minute de la plecare, pilotul a contactat turnul de control şi a anunţat că avionul a fost deturnat. A cerut aprobare să se îndrepte spre nord", a declarat Murtadha Hessein Jumaha, manager al companiei Sun Air.

După o oră, avionul a aterizat în oraşul Al Khufrah, iar autorităţile libiene au precizat că au aprobat aterizarea avionului din motive umanitare. De acolo, cei care au deturnat avionul le-a cerut piloţilor să continue drumul spre Egipt şi apoi spre Paris. Nu au fost înregistrate victime şi atacatorii nu au avut nicio cerere în afară de aceea de a fi duşi la Cairo. Autorităţile de acolo au spus însă că nu vor permite avionului să aterizeze. Un purtător de cuvânt al unui fost grup rebel din Darfur a spus că trei membri ai organizaţiei sale se aflau în acel avion.

Piraţii aerului care au deturnat avionul sudanez au eliberat toţi pasagerii aflaţi la bord, a declarat pentru AFP un responsabil libian. La o oră după acest anunţ, directorul companiei aeriene Sun Air a declarat că cei doi piraţi ai aerului au fost arestaţi de autorităţile libaneze.


Aeroportul din Rotterdam, evacuat după un telefon de ameninţare
În acelaşi timp, pe aeroportul din Rotterdam, un avion a fost evacuat, în urma unui telefon de ameninţare. Chiar în momentul în care aparatul trebuia să decoleze de pe aeroportul din Rotterdam, poliţia a primit un telefon de ameninţare, în care se spunea că avionul va fi deturnat. Avionul avea ca destinaţie Turcia. Cei 114 pasageri au rămas la bord vreme de cinci ore. Trei persoane au fost arestate şi vor fi interogate de poliţie.

În Canada, un avion a ieşit de pe pistă
Un incident aviatic s-a produs şi pe aeroportul din Montreal, Canada. Un avion cu 490 de pasageri la bord a ieşit de pe pistă, imediat după aterizare. Potrivit primelor informaţii, cauza incidentului o reprezintă problemele la trenul de aterizare. Nu s-au înregistrat victime. Departamentul pentru Securitatea Transporturilor a deschis o anchetă în acest caz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close