Antena 3 CNN Externe Un hacker indian a spart baza de date a unui important lanţ hotelier

Un hacker indian a spart baza de date a unui important lanţ hotelier

Un hacker indian a spart baza de date a unui important lanţ hotelier
25 Aug 2008   •   14:33

Peste opt milioane de persoane sunt expuse fraudelor ca urmare a pătrunderii ilegale în baza de date a grupului hotelier Best Western Hotel Group. Un hacker de origine indiană a reuşit să pătrundă în sistemul informaţional al companiei şi să fure datele personale ale tuturor oamenilor care au fost cazaţi în hotelurile acesteia în ultimele 12 luni.

Potrivit publicaţiei "Daily Mail", datele, care includ nume, adrese, numere de telefon precum şi detalii referitoare la cardurile de credit ale clienţilor, au fost deja vândute prin intermediul unei reţele controlate de mafia rusă. Se pare că toate aceste informaţii au valorat 2,8 miliarde de lire sterline. Experţii sunt de părere că furtul acestor informaţii ar putea declanşa un val de fraude fără precedent.

Jacques Erasmus, fost hacker, în prezent expert al companiei Prevx, care se ocupă cu securitatea informaţiilor computerizate, a declarat că pe internet se fac tranzacţii cu mai multe baze de date furate. Însă, ca volum şi calitate a informaţiei, nici una dintre acestea nu poate fi comparată cu baza de date a grupului hotelier Best Western Hotel Group.

Directorul de marketing al companiei hoteliere, Tim Wade, susţine că grupul hotelier conduce propria anchetă în acest caz. În încercarea de a apăra interesele persoanelor care au fost cazate la hotelurile companiei, acesta lucrează împreună cu bancile care au emis cardurile folosite de oameni.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close