Antena 3 CNN Externe Un japonez a ucis doi oficiali de la un minister pentru că i-a fost eutanasiat câinele acum 30 de ani

Un japonez a ucis doi oficiali de la un minister pentru că i-a fost eutanasiat câinele acum 30 de ani

Un japonez a ucis doi oficiali de la un minister pentru că i-a fost eutanasiat câinele acum 30 de ani
25 Noi 2008   •   20:39

A vrut să ucidă zece foşti oficiali din ministerul japonez al Afacerilor Sociale. Intenţia e şocantă dar şi mai şi e motivul bărbatului arestat săptămâna trecută după ce şi-a ucis primele două victime şi a rănit-o pe a treia. Japonezul era supărat că serviciile sociale i-au eutanasiat câinele acum 30 de ani.
Criminalul este un şomer de 46 de ani din Tokio care s-a predat poliţiei săptămâna trecută, după ce a ucis un fost ministru adjunct al Afacerilor Sociale şi pe soţia acestuia. A mers apoi la locuinţa unui alt oficial, şi pentru că nu era acasă a atacat-o pe soţia lui, care din fericire a scăpat cu viaţă. În ambele atacuri a folosit un cuţit. Într-o primă fază poliţia a crezut că e vorba despre atacuri teroriste.
"Dacă într-adevăr e un atac terorist cu intenţia de a ucide foşti oficiali, e ceva inacceptabil", declară Yoichi Masuoze, oficial ministerul Afacerilor Sociale.
La interogatoriu, însă, poliţiştii au rămas uimiţi de motivul pentru care bărbatul s-a transformat într-un criminal. El întocmise o listă a morţii pe care a notat numele a zece oameni, toţi foşti oficiali ai unui minister.
Vroia să-i ucidă pentru că, în urmă cu mai bine de 30 de ani, serviciile sociale i-ar fi omorât câinele. Cei doi foşti miniştri adjuncţi vizaţi fuseseră directori ai Departamentului de Pensii din minister. Presa s-a întrebat imediat după crime dacă nu aveau legătură cu un scandal izbucnit cu un an în urmă, când au dispărut fără urmă dosarele de pensie a mii de contribuabili.
Observator

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close