Antena 3 CNN Externe Un jurnalist al unui post de televiziune rus a fost asasinat la Moscova

Un jurnalist al unui post de televiziune rus a fost asasinat la Moscova

Un jurnalist al unui post de televiziune rus a fost asasinat la Moscova
21 Mar 2008   •   18:15

Un jurnalist rus a fost găsit mort în apartamentul în care locuia în Moscova. Potrivit agenţiilor ruse, jurnalistul lucra la postul de televiziune Pervîi Kanal şi era autorul unor reportaje despre Caucaz. Jurnalistul Ilias Şuraiev era născut în 1975. Comitetul de anchetă a Parchetului rus a declarat că a demarat o investigaţie pentru rezolvarea acestui caz.

Conform unei prime analize a poliţiei, jurnalistul a fost strangulat cu o curea. Această ipoteză a fost confirmată de un reprezentant al postului de televiziune rus, Kiril Kleimoenov.

Potrivit unei surse de poliţie, la ora 1.00 dimineaţa, serviciile de pompieri au primit un apel telefonic în legătură cu un incendiu într-un apartament. ?Ajunşi la locul incidentului, pompierii au stins focul şi au descoperit corpul neînsufleţit al lui Şurpaiev, în pat, cu o curea în jurul gâtului?, a continuat sursa din poliţie, citată de Mediafax. Cadavrul jurnalistului prezenta răni provocate prin incizie. Astfel s-a constatat că focul a fost declanşat pentru a ascunde dovezile crimei.

Conform unui anchetator, ipoteza principală analizată este cea a unei crime din motive personale, însă nu este exclusă nici posibilitatea uciderii din cauza activizăţilor pe plan profesional sau cea în scopul furtului. Potrivit sursei, jurnalistul i-a primit el însuşi pe ucigaşi în apartamentul său, pentru că înainte de a se declanşa incendiul el l-a sunat pe paznicul clădirii sa îi ceară să îi lase să intre pe doi bărbaţi.

Ultimul reportaj al jurnalistului Ilias Şurpaiev difuzat de Pervîi Kanal a fost la data de 12 martie, iar subiectul reportajului era consacrat reconstrucţiei unei mănăstiri ortodoxe în Abhazia, republică separatistă prorusă din Georgia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close