Antena 3 CNN Externe Un militar român ucis şi alţi patru, răniţi în misiune în Afganistan

Un militar român ucis şi alţi patru, răniţi în misiune în Afganistan

Un militar român ucis şi alţi patru, răniţi în misiune în Afganistan
31 Aug 2008   •   14:00

Un militar român a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi duminică, în jurul orei 10.00, ora României, în Afganistan. Ei făceau parte din Batalionul 30 Vânători de Munte ?Dragoslavele?. Evenimentul s-a petrecut în timpul unei misiuni de patrulare ce se desfăşura pe autostrada afgană A1. Victimele se aflau în al treilea transportor amfibiu dintr-o coloană de patru, care a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Ministerul român al Apărării a anunţat că în urma exploziei, sergentul major Dragoş Traian Alexandrescu, a fost ucis. Militarul era căsătorit, avea doi copii şi este angajat al Ministerului Apărării din 2003. Cei patru militari răniţi au suferit arsuri şi traumatisme şi sunt internaţi la Baza Lagman.

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat pentru Antena3 că partea de sud a Afganistanului, unde sunt şi militarii români, a devenit zona preferată de traficanţi pentru afaceri cu explozibili. Măsura cea mai urgentă şi importantă, care poate fi luată de eutorităţile române, este trimiterea în teren a primelor zece transportoare blindate, achiziţionate de armata română, transportoare moderne. Unităţile militare care urmează să fie trimise în Afganistan se antrenează deja pe aceste vehicule, spune Meleşcanu.

Conducerea Ministerului Apărării şi-a exprimat profundul regret pentru această pierdere şi este alături de familiile greu încercate. Tragedia de duminică ridică la opt numărul soldaţilor români ucişi în Afganistan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close