Antena 3 CNN Externe Un nou ?11 septembrie?? O grupare islamică extremistă ameninţă Marea Britanie

Un nou ?11 septembrie?? O grupare islamică extremistă ameninţă Marea Britanie

Un nou ?11 septembrie?? O grupare islamică extremistă ameninţă Marea Britanie
12 Sep 2008   •   15:19

Liderul unei grupări islamice extremiste a anunţat că Marea Britanie va fi ţinta unui atac terorist comparabil cu tragedia petrecută la World Trade Center din SUA. Anunţul a fost făcut tocmai în ziua comemorării a şapte ani de la tragicul evenimet din Statele Unite, în cadrul unei întâlniri a membrilor grupării, ce a fost trasmisă pe cale video. Cel care a rostit cuvintele de ameninţare a fost Sheikh Omar Bakri Mohammed.

Potrivit spuselor acestuia, membrii grupării islamice sunt de părere că, acum şapte ani, Osama bin Laden le-a dat americanilor o lecţie, iar cruciada începută de el trebuie să continue. Prin purtătorul lor de cuvânt, aceştia au mai spus că următorul atentat de amploarea celui de la turnurile gemene din New York, va avea loc în Marea Britanie. Sheikh Omar Bakri Mohammed a mai adăugat că guvernul britanic vrea să-l asasineze, acesta putând fi şi motivul pentru locaţia aleasă pentru viitorul atentat.

Potrivit "Daily Mail", legătura video nu a fost una dintre cele mai bune, dar i-a permis şi susţinătorului înflăcărat al lui Osama bin Laden, Saiful Islam, să-şi facă auzite cuvintele. Acesta a spus că Osama trebuie lăudat pentru curajul de a înfrunta Statele Unite şi că guvernul american este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat în urmă cu şapte ani. Apoi a continuat: ? Osama a avertizat America în nenumărate rânduri, Totul s-a întâmplat din cauza aronganţei lor, pentru că au crezut că sunt o super-putere şi că nu poate să le stea nimeni în cale. Osama le-a dat o lecţie. O lecţie pe care încă n-au învăţat-o.?

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close