Antena 3 CNN Externe Un nou pas către nominalizare pentru Barack Obama

Un nou pas către nominalizare pentru Barack Obama

Un nou pas către nominalizare pentru Barack Obama
22 Mar 2008   •   09:48

Senatorul Barack Obama a mai făcut un pas spre nominalizarea partidului democrat pentru alegerile prezidenţiale. Obama a primit sprijinul unui candidat retras din cursă, dar foarte influent. Între timp, Departamentul de Stat a fost nevoit să prezinte scuze celor trei candidaţi rămaşi în cursă, după ce s-a aflat că dosarele lor de paşaport au fost consultate ilegal.

Mai întâi s-a aflat că dosarul lui Barack Obama a fost consultat de trei ori fără autorizaţie, iar apoi a ieşit la iveală că la fel s-a întâmplat şi cu dosarele lui Hillary Clinton şi John McCain. Secretarul de stat Condoleezza Rice le-a prezentat personal scuze celor trei candidaţi. Doamna Rice a mărturisit că şi ea s-ar fi înfuriat dacă ar fi aflat că s-a uitat cineva în dosarul ei de paşaport. Un asemenea dosar conţine date despre călătoriile în străinătate ale titularului, dar şi codul său numeric personal cu care se pot, eventual, obţine alte informaţii confidenţiale.

Departamentul de Stat a deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba doar de curiozitate sau de ceva mai grav. Obama a cerut ca ancheta să fie „completă şi aprofundată”. Senatorul s-a referit la scandal la o conferinţă de presă comună cu guvernatorul statului New Mexico, Bill Richardson, care i-a oferit sprijinul său oficial.

Fost ministru în Administraţia Clinton, Richardson este singurul guvernator american de origine hispanică şi s-a aflat de asemenea, pentru scurtă vreme, în cursa spre Casa Albă. Sprijinul său era dorit şi de Hillary Clinton, rămasă în urma lui Obama în privinţa numărului de delegaţi la Convenţia Naţională democrată.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close