Antena 3 CNN Externe Un olandez are propria grădină de cannabis în spatele casei

Un olandez are propria grădină de cannabis în spatele casei

Un olandez are propria grădină de cannabis în spatele casei
17 Sep 2008   •   12:15

Un olandez s-a săturat de drogurile din farmacie şi s-a hotărât să se apuce de cultivat cannabis. Acesta a fost achitat după ce poliţiştii au descoperit în grădina bărbatului cultura ilegală de droguri, reuşind să scape fără nici un fel de pedeapsă. Mai mult, i-a fost permis să cultive în continuare cannabis, deoarece a declarat că foloseşte drogurile pentru a îşi calma durerile provocate de scleroza multiplă de care suferă.

Farmaciile din Olanda comercializează de mult timp cantităţi mici de cannabis pentru a fi folosite în scopuri medicale. Însă, eliberarea drogurilor se face numai cu prescripţie de la medic. Pentru o perioadă, bărbatul a mărturisit că a folosit cannabisul din farmacii, dar acesta i-a provocat reacţii adverse. Potrivit Reuters, acesta a fost motivul pentru care omul s-a hotărât să îşi cultive propriul cannabis în curtea din spatele casei sale. Autorităţile judecătoreşti au fost permisive în cazul omului şi au considerat acceptabil ca bărbatul să cultive cannabis pentru consum propriu.

Cultivarea cannabisului este interzisă în Olanda, dar vinderea sau consumul drogurilor este permis de zeci de ani. Existenţa cafenelelor şi barurilor de unde se poate procura cannabisul sau alte droguri uşoare au făcut din Amsterdam şi alte oraşe olandeze o atracţie pentru foarte mulţi turişti.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close