Antena 3 CNN Externe Un oraş chinez distrus de cutremur va fi ?relocalizat?

Un oraş chinez distrus de cutremur va fi ?relocalizat?

Un oraş chinez distrus de cutremur va fi ?relocalizat?
22 Mai 2008   •   15:38

Beichuan, un oraş din China ras de pe faţa pământului de cutremurul cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter, ce a avut loc săptămâna trecută, va fi reconstruit într-o nouă locaţie. Oraşul devastat se află în provincia Sichuan, cea mai afectată zonă a dezastrului din 12 mai.

Agenţia de presă a statului a anunţat că guvernul a promis să reconstruiască oraşul Beichuan, însă noua locaţie încă nu a fost stabilită. Cabinetul chinez a anunţat de asemenea că un fond de 10 miliarde de dolari va fi alocat reconstrucţiilor.

Peste cinci milioane de persoane din întreaga ţară au rămas fără case. În zonele afectate, în principal Sichuan, au fost trimise 280.000 de corturi, iar fabricile de profil au lucrat peste program pentru a livra încă 700.000 de corturi. Mii de oameni continuă să doarmă pe străzi, replicile cutremurului fiind încă resimţite, iar nervii întinşi la maxim.

Conform unui bilanţ oficial dat publicităţii joi, numărul victimelor seismului a ajuns la 51.151 de morţi şi 29.328 de dispăruţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close