Antena 3 CNN Externe Un pas istoric pentru sud-coreeni: Astronauta Yi So-Yeon a fost "lansată" în spaţiu

Un pas istoric pentru sud-coreeni: Astronauta Yi So-Yeon a fost "lansată" în spaţiu

Un pas istoric pentru sud-coreeni: Astronauta Yi So-Yeon a fost "lansată" în spaţiu
08 Apr 2008   •   14:34

Yi So-Yeon este primul astronaut din Coreea de Sud care s-a aflat la bordul unei rachete Soiuz, ce a fost lansată către Staţia Spaţială Internaţională, unde va andoca pe 16 aprilie. Racheta rusească a fost lansată, marţi, de la Centrul Spaţial Baikonur din Kazahstan, acelaşi loc de unde Yury Gagarin, primul om în spaţiu, şi-a început faimoasa călătorie în 1961.

La bordul rachetei se mai află şi alţi doi astronauţi ruşi. Cosmonauta are 29 de ani şi este doctor în biotehnologie. Ea a fost aleasă în septembrie 2007 pentru a participa la programul spaţial coreean, ca rezervă, însă a fost avansată după ce colegul ei, cercetătorul Ko San, a fost degradat pentru că nu a respectat procedurile bazei de antrenament din Rusia. Cei doi au fost aleşi din 36 de mii de doritori, în urma unui concurs de televiziune desfăşurat anul trecut.

Yi So-Yeon intră în galeria selectă a celor mai puţin de 50 de femei care au călătorit în spaţiu. Această listă a fost deschisă de rusoaica Valentina Tereshkova în 1963.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
A fost pus în circulație trenul București-Istanbul. Cât costă biletul
x close