Antena 3 CNN Externe Un prieten de-al lui Abramovici cumpără cea mai scumpă casă din Marea Britanie (FOTO)

Un prieten de-al lui Abramovici cumpără cea mai scumpă casă din Marea Britanie (FOTO)

Un prieten de-al lui Abramovici cumpără cea mai scumpă casă din Marea Britanie <font color=red>(FOTO)</font>
08 Ian 2008   •   16:10

O casă din Hampstead a devenit cea mai scumpă proprietate vândută vreodată în Marea Britanie. Miliardarul Lev Leviev a plătit 35 de milioane de lire sterline pentru vila cu şapte dormitoare în care se va muta împreună cu soţia sa Olga şi doi din cei nouă copii. Holul de la intrare are în componenţă scări construite din piatră în valoare de 750.000 de lire sterline, care au fost ridicate cu ajutorul unor tehnici ce se foloseau acum 150 de ani la construcţia castelelor franceze.

CASA DE 35 DE MILIOANE DE LIRE - GALERIE FOTO

Uşa de la intrarea casei cântăreşte o jumătate de tonă, este blindată şi a costat 50.000 de lire. Casa mai are un club de noapte, o sală de cinema şi o piscină interioară decorată cu mozaic placat cu aur.

Casa, proiectată să dureze 300 de ani include o sală de gimnastică, saună şi un coafor. Impresionanta construcţie a fost proiectată de arhitectul William Bertram. Dotările electronice de divertisment al casei întrec orice aşteptări, fiind de ultimă oră. Camerele cu infraroşu, luminile, muzica, încălzirea sau aerul condiţionat pot fi toate controlate chiar şi "de pe un vas din caraibe dacă este nevoie", conform unei surse.

Camera de zi se poate transforma într-un cinematograf şi invers la atingerea unui buton. De asemenea, piscina se poate transforma într-o sală de petreceri, folosind tot un buton. Leviev, proprietarul casei, în vârstă de 51 de ani, este unul dintre prietenii apropiaţi al lui Roman Abramovici şi are o avere estimată la 3,25 miliarde de lire sterline.

El donează anual circa 25 de milioane de lire şi posedă case în Israel, New York şi Moscova. A plecat din Uzbekistan în Israel în 1971 unde a ajuns să deţină cea mai mare companie care se ocupă de diamante. Ocupă poziţia 278 în topul celor mai bogate persoane din lume.

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close