Antena 3 CNN Externe Un soldat israelian a fost filmat în timp ce împuşca un prizonier palestinian (VIDEO)

Un soldat israelian a fost filmat în timp ce împuşca un prizonier palestinian (VIDEO)

Un soldat israelian a fost filmat în timp ce împuşca un prizonier palestinian (VIDEO)
21 Iul 2008   •   13:08

Un membru al armatei israeliene a fost surprins într-o înregistrare video în timp ce împuşcă un prizonier palestinian în picior. În imagini, palestinianul în vârstă de 27 de ani, Ashraf Abu Rahma, apare încătuşat şi legat la ochi în timp ce un ofiţer al Forţelor de Apărare israeliene îl conduce către un jeep. Acesta este momentul în care un al doilea soldat ţinteşte către piciorul prizonierului şi trage cu un glonţ de cauciuc de la o distanţă de aproximativ 1,5 metri.



Incidentul a avut loc pe 7 iulie în satul Ni?lin, situat în nordul Cisiordaniei. Conform organizaţiei israeliene B?Tselem, care a mediatizat înregistrarea, zona a fost zguduită de demonstraţii de protest zilnice faţă de construirea unui zid de securitate.

Palestinianul rănit a declarat ulterior unui post de televiziune că fusese de asemenea bătut înainte de a fi împuşcat. El a explicat că glonţul i-a atins degetele de la piciorul stâng, dar a precizat că a primit apoi îngrijiri medicale de la un doctor militar.

Înregistrarea a fost făcută de o fată în vărstă de 14 ani din curtea casei sale, aflată în satul Ni'lin, care a trimis-o apoi organizaţiei B'Tselem. După difuzarea filmului, Forţele de Apărare israeliene au pornit o anchetă pentru a elucida împrejurările în care s-a petrecut incidentul. Forţele de Apărare au emis un comunicat prin care au calificat faptele ca fiind ?grave? şi ?în contradicţie cu valorile şi principiile sale?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close