Antena 3 CNN Externe Un studiu american arată că Tyrannosaurus Rex se înrudeşte cu puiul de găină

Un studiu american arată că Tyrannosaurus Rex se înrudeşte cu puiul de găină

Un studiu american arată că Tyrannosaurus Rex se înrudeşte cu puiul de găină
28 Apr 2008   •   13:02

Oamenii de ştiinţă au descoperit recent că între dinozauri şi găini există o legătură mai strînsă decât se credea înainte. Un studiu al proteinelor din oasele de dinozauri a arătat acest lucru. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au descoperit legătura dintre fiorosul Tyrannosaurus Rex şi un pui de găină, analizând particule de colagen dintr-un os de dinozaur fosilizat.

Studiul a folosit proteine prelevate dintr-un os descoperit în SUA în 2003, iar rezultatele cercetării aduc argumente în plus la teoria că dinozaurii au evoluat, transformându-se în păsări.

„Dacă mai adunăm câteva informaţii, este foarte posibil să situam specia T-Rex între aligatori, găini şi struţi.” a declarat dr Chris Organ, şeful cercetărilor de la Universitatea Harvard.

Conform revistei Science magazine, T-Rex este mai apropiat de un pui de găină decât este un aligator, avănd în vedere construcţia moleculară.

Cercetătorii au folosit tehnica spectroscopiei pentru a compara colagenul obţinut din oasele de T-Rex cu cel din oasele altor specii, inclusiv păsări şi reptile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close