Antena 3 CNN Externe Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza problemelor din Tibet

Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza problemelor din Tibet

Un templu din Japonia refuză să primească flacăra olimpică din cauza problemelor din Tibet
18 Apr 2008   •   11:19

Noi probleme apar în parcursul flăcării olimpice către Beijing. După ce traseul torţei a trebuit scurtat prin India şi Pakistan din cauza protestelor anti-chineze, un templu japonez refuză să primească flacăra datorită situaţiei din Tibet.

Iniţial, oraşul Nagano care a organizat Jocurile Olimpice de iarnă din 1998 ceruse templului Zenkoji să servească drept punct de plecare pentru parcursul flăcării olimpice prin Alpii japonezi. Refuzul templului de a primi flacăra se datorează îngrijorării călugărilor pentru situaţia din Tibet, susţine un oficial de la Zenkoji, care a adăugat că în alte circumstanţe ar fi acceptat această solicitare „din tot sufletul”.

Comitetul de organizare a prcursului flăcării de la Nagano a anunţat deja că va schimba punctul de plecare al torţei, însă nu a fost încă specificată locaţia.

Zenkoji datează din secolul al şaptelea şi este vizitat anual de circa şase milioane de pelerini. Templul a susţinut atât Jocurile Olimpice de iarnă de la Nagano, cât şi Olimpiada de Vară de la Tokyo, din 1964.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close