Antena 3 CNN Externe Una din trei fete din Marea Britanie se automutilează

Una din trei fete din Marea Britanie se automutilează

Una din trei fete din Marea Britanie se automutilează
25 Apr 2008   •   12:09

O treime dintre adolescentele din Marea Britanie, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, au încercat să-şi provoace suferinţă, potrivit unei cercetări cu privire la problemele psihologice, comandată de un centru medical britanic.

Mai mult de jumătate dintre cei 800 de respondenţi au declarat că ştiu persoane care şi-au provocat răni, fie prin tăieturi, arsuri sau lovituri. Principalul motiv pe care aceştia l-au invocat a fost depresia.

Cercetarea a relevat faptul că 73% dintre tinerii care au admis că s-au automutilat, au facut-o cu lama, 48% prin lovituri, 14% prin arsuri şi 10% prin otrăvire. De asemenea, 43% dintre cei care au facut-o, au spus că erau deprimaţi, 17% erau furioşi, 10% pentru că aveau probleme în relaţia cu ceilalţi şi 10% pentru că erau stresaţi. David Kingsley, psihiatru la Cheadle Royal Hospital este de părere că aceasta este o problemă care va prinde amploare şi că deja cifrele sunt alarmante. „Un studiu a arătat recent că cele mai importante cauze sunt problemele de familie, problemele cu prietenii şi cele de la şcoală.” a afirmat el. Totodată el a insistat că părinţii şi profesorii ar trebui să fie mai vigilenţi pentru a observa când adolescenţii sunt retraşi, instabili emotional sau deprimaţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close